Доступність посилання

ТОП новини

Офіс президента: Зеленський ніколи не зустрічався із секретарем Радбезу Росії Патрушевим


За даними «Схем», Зеленський був в Омані в один час із секретарем Ради безпеки Росії Миколою Патрушевим
За даними «Схем», Зеленський був в Омані в один час із секретарем Ради безпеки Росії Миколою Патрушевим

Президент України Володимир Зеленський ніколи не зустрічався із секретарем Ради безпеки Росії Миколою Патрушевим, заявила речниця президента Юлія Мендель у відповідь на запит програми «Схеми» (спільний проєкт Радіо Свобода і телеканалу «UA: Перший»).

«Повідомляємо, що президент України Володимир Зеленський не знайомий, ніколи не спілкувався телефоном, не зустрічався і, відповідно, не обговорював жодних питань з секретарем Ради безпеки Російської Федерації Миколою Патрушевим», – йдеться у відповіді, датованій 13 лютого.

Принагідно Офіс президента пригрозив журналістам судом «у випадку подальшого дезінформування населення і недостатньої перевірки інформації редакцією програми».

При цьому журналісти в розслідуванні під назвою «Оманлива відпустка» не стверджували, що Зеленський зустрічався з Патрушевим.

Голова Офісу президента України Андрій Єрмак, який був в Омані разом із Зеленським, заявив, що розслідування «Схем» – «неправда від початку і до кінця, і немає жодного об‘єктивного твердження, яке могло б стати реальним, грунтовним предметом для обговорення».

13 лютого оприлюднене розслідування «Схем» під назвою «Оманлива відпустка». У ньому йдеться, що 9 січня президент України Володимир Зеленський повернувся з Оману до України на літаку Bombardier Global Express 6000 із бортовим номером 9H-VJN. За даними джерел «Схем», 8 січня цим літаком до Оману прибув секретар Ради безпеки Росії Микола Патрушев.

Журналісти розповіли, що 20 грудня 2019 року до Москви літав мер Харкова Геннадій Кернес разом із Робертом Тедеєвим – двоюрідним братом колишнього народного депутата від Партії регіонів Ельбруса Тедеєва. Нинішній голова Офісу президента Андрій Єрмак був помічником парламентаря протягом трьох скликань.

За даними «Схем», Геннадій Кернес та Роберт Тедеєв зустрічалися в Росії саме з Патрушевим.

Втім, Роберт Тедеєв розповів, що він супроводжував Кернеса як друга, коли той літав до Москви «лікувати зуби». Сам мер Харкова сказав, що був у столиці Росії в «приватній справі» і заперечив зустріч з Патрушевим.

XS
SM
MD
LG