Доступність посилання

ТОП новини

Українському шахісту пропонували зіграти в серіалі «Хід королеви»


Український шахіст Василь Іванчук
Український шахіст Василь Іванчук

Команда міні-серіалу «Хід королеви» стрімінгового сервісу Netflix пропонувала українському шахісту Василю Іванчуку зіграти одну з ключових ролей в проєкті. Про це чемпіон світу з бліцу та швидких шахів розповів в інтерв’ю Радіо Свобода.

За словами львів’янина, його розглядали на роль російського гросмейстера Василя Боргова, який у заключному епізоді серіалу зустрічається за шахівницею з головною героїнею – Елізабет Хармон. Втім, попри інтерес з боку шахіста, роль йому так і не дісталась.

«Мені написали на мейл, що от є така пропозиція – зіграти роль Боргова. З’ясував, що компанія солідна, що дійсно готується такий фільм. Тоді написав – що ви конкретно пропонуєте? Я повинен знати більш-менш обсяг роботи. Пройшов, можливо, тиждень між тим як я отримав лист і відповів на нього. І вони відповіли – перепрошуємо, ми вже знайшли іншого актора на цю роль», – розповів шахіст.


Втім, цим епізодом участь Іванчука в проєкті не обмежилась. Тринадцятий чемпіон світу з шахів Гаррі Каспаров, який був консультантом творців серіалу, вирішив покласти в основу фінальної партії всього серіалу реальний шаховий поєдинок. Йдеться про зустріч Василя Іванчука та американського шахіста Патріка Вольфа, яку вони зіграли у 1993 році(закінчилась внічию – ред.).

Прем’єра міні-серіалу «Хід королеви» відбулася наприкінці жовтня. За чотири тижні він встановив новий рекорд для стрімінгового сервісу Netflix. За цей час міні-серіал, заснований на однойменному романі американського письменника-фантаста Уолтера Тевіса, подивилися 62 мільйони користувачів.

XS
SM
MD
LG