Доступність посилання

ТОП новини

Отруєний «Новачком» британець знову госпіталізований


Дон Стерджес (л) померла, її партнер Чарлі Роулі має проблеми зі здоров’ям
Дон Стерджес (л) померла, її партнер Чарлі Роулі має проблеми зі здоров’ям

Британець Чарлі Роулі, виписаний зі шпиталю приблизно місяць тому після отруєння нервово-паралітичним речовиною «Новачок» та лікування, знову госпіталізований. Цього разу в нього з’явилися проблеми із зором, розповів The Guardian його брат Метью Роулі.

За його словами, Чарлі Роулі потрапив до лікарні на вихідних і зараз перебуває в реанімації. Він практично осліп, а також важко формулює свої думки під час спілкування по телефону. Чи пов’язано його нинішній стан із отруєнням «Новачком», невідомо. Представники лікарні сказали Guardian, що не можуть обговорювати або надавати інформацію про пацієнта.

У березні в англійському місті Солсбері було скоєно замах на колишнього офіцера ГРУ Сергія Скрипаля та його дочку Юлію. Після тривалого лікування обидва були виписані. Лондон стверджує, що за замахом стоїть Кремль, оскільки для отруєння використовувалася розроблена в СРСР бойова отрута «Новачок». Москва відкидає звинувачення.

30 червня в місті Еймсбері, в декількох кілометрах від Солсбері, були знайдені непритомними і зі схожими симптомами двоє британців, Дон Стерждес та її партнер Чарлі Роулі. Стерджес померла в лікарні, Роулі після кількох тижнів був виписаний. Слідство встановило, що отруйна речовина була ідентичною тій, якою були отруєні Скрипалі.

XS
SM
MD
LG