Доступність посилання

ТОП новини

«Цього тижня ми спробуємо ще раз» – спікер Палати представників США про допомогу Ізраїлю та Україні


Спікер Палати представників Конгресу США Майк Джонсон
Спікер Палати представників Конгресу США Майк Джонсон

Спікер Палати представників Конгресу США Майк Джонсон 14 квітня заявив в ефірі телеканалу Fox News, що цього тижня поставить на голосування питання допомоги Ізраїлю, але не став уточнювати, чи закон також включатиме допомогу Україні та іншим союзникам США.

«Цього тижня ми спробуємо ще раз, і деталі цього пакету збираються прямо зараз», – сказав Джонсон, не розкриваючи деталей.

Майк Джонсон намагається об’єднати республіканську більшість у Палаті представників і уникнути загрози відставки з посади спікера. Кілька місяців тому, в жовтні 2023 року, така відставка фактично поклала край політичній карʼєрі його попередника Кевіна Маккарті.

Читайте також: Зеленський щодо удару Ірану по Ізраїлю: «слід запобігти подальшій ескалації на Близькому Сході»

Сенат США у лютому підтримав законопроєкт, який передбачає допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню на суму 95 мільярдів доларів, 60 мільярдів із яких призначаються Києву. Проте Палата представників, де більшість мають республіканці, досі не розглянула цей законопроєкт. Значна частина республіканців орієнтується на колишнього президента Дональда Трампа, який критично висловлювався про цей законопроєкт.

Спікер Палати представників Майк Джонсон (республіканець) нещодавно припустив, що пакет, який включає допомогу Україні, буде включати «деякі важливі нововведення». У цьому контексті Джонсон згадав про заарештовані російські активи, заморожені в США, а також концепцію позики.

Президент Володимир Зеленський днями заявив, що утому випадку, якщо Конгрес США не схвалить військову допомогу для протистояння вторгненню Росії, Україна «програє війну».

Форум

XS
SM
MD
LG