Доступність посилання

ТОП новини

Сили РФ намагаються пробитися до Покровська, ЗСУ відійшли на нові рубежі – Сирський


Наслідки російської ракетної атаки по місту Покровськ на Донеччині, фото ілюстративне
Наслідки російської ракетної атаки по місту Покровськ на Донеччині, фото ілюстративне

Головнокомандувач Збройних сил Олександр Сирський 28 квітня підтвердив, що ситуація на фронті загострилась, Росія активно атакує по всій лінії фронту, і має тактичні успіхи на деяких напрямках.

«Найбільш складна ситуація на Покровському та Курахівському напрямках, де продовжуються запеклі бої. Противник на цих напрямках задіяв до чотирьох бригад, намагається розвинути наступ західніше від Авдіївки та Мар’їнки, пробиваючись до Покровська та Курахового. Підрозділи Сил оборони, зберігаючи життя та здоров’я наших захисників, перемістились на нові рубежі західніше Бердичів, Семенівки та Новомихайлівки. У цілому на цих напрямках противник досяг певних тактичних успіхів, але оперативної переваги отримати не зміг», – твердить головнокомандувач ЗСУ.

Сирський додав, що українські війська завдають ворогу «максимальних втрат» в особовому складі та військовій техніці, а для заміни підрозділів, що зазнали втрат, здійснюється переміщення бригад, які відновили боєздатність.

Місто Покровськ є важливим для ЗСУ логістичним пунктом, на автошляху від Дніпра це місто на Донеччині є першим після Павлограда Дніпропетровської області великим населеним пунктом. Упродовж тривалого часу Покровськ був глибоким тилом, але після окупації російськими силами Авдіївки лінія фронту значно наблизилася до Покровська.

Форум

XS
SM
MD
LG