Доступність посилання

ТОП новини

На суді у справі проти Трампа щодо ймовірних виплат Стормі Деніелс обрали перших присяжних


Дональд Трамп у суді Мангеттена в Нью-Йорку, 15 квітня 2024 року
Дональд Трамп у суді Мангеттена в Нью-Йорку, 15 квітня 2024 року

У суді проти колишнього президента США Дональда Трампа в справі про ймовірні незаконні виплати акторці фільмів для дорослих Стормі Деніелс 16 квітня обрали перших шістьох присяжних.

Це сталося після того, як адвокати розпитували потенційних присяжних про їхні публікації в соціальних мережах, політичні погляди й особисте життя.

Ці шість осіб входитимуть до 12 присяжних, які вирішуватимуть, чи засуджувати Трампа за звинуваченнями у фальсифікації ділових записів із метою приховати виплати.

Вісім осіб не змогли стати присяжними після того, як сказали, що вони не можуть бути неупередженими або мали інші причини.

Раніше повідомляли, що процес відбору присяжних може затягнутися на декілька днів, якщо не тижнів.

Суд почався 15 квітня. Це є першим в історії подібним випадком суду над експрезидентом США в кримінальній справі.

Протягом місяців, Трамп і його команда адвокатів намагалися відтермінувати початок розгляду справи, однак суддя відмовив їм у цьому.

Експрезиденту висунули звинувачення за 34 пунктами у фальсифікації ділової документації. Якщо його визнають винним, Трампу загрожує до чотирьох років в’язниці за кожним із 34 пунктів звинувачення.

Однак у разі обвинувального вироку Трамп зможе подати апеляцію, і йому не заборонять продовжувати брати участь у президентській кампанії чи бути обраним президентом у виборах 5 листопада.

Трамп не визнав себе винним у цій справі проти нього, і вважає цей та інші судові процеси втручанням у вибори з боку його політичних опонентів.

Рік тому прокуратура Мангеттена висунула Дональду Трампу звинувачення у фальсифікації документів з метою приховати факт виплати 130 тисяч доларів із виборчих фондів колишній порноакторці Стормі Деніелс, яка стверджувала, що у неї був секс із Трампом.

Деніелс погрожувала виступити з викриттями під час передвиборчої кампанії. 130 тисяч були, за звинуваченням, платою за її мовчання. Гроші Деніелс передав колишній адвокат Трампа Майкл Коен, який виступить на суді свідком обвинувачення. Ці витрати були оформлені як оплата юридичних послуг. Дональд Трамп заперечує інтимний звʼязок із Деніелс і незаконне використання передвиборчих фондів.

Форум

XS
SM
MD
LG