Доступність посилання

ТОП новини

Cуд відкрив провадження у справі за позовом УПЦ (МП) проти Мінкульту 


Позов від УПЦ (МП) надійшов до суду 22 березня
Позов від УПЦ (МП) надійшов до суду 22 березня

Окружний адміністративний суд міста Києва відкрив провадження у справі за позовом Київської митрополії Української православної церкви (Московського патріархату) до Міністерства культури України щодо змін до статуту релігійних організації.

«Справа буде розглядатись за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи», – йдеться в повідомленні прес-служби суду.

Позивач, за даними суду, вважає протиправним розміщення в офіційній пресі переліку релігійних організацій, які зобов’язані внести зміни до свого статуту.

Позов від УПЦ (МП) надійшов до суду 22 березня.

26 січня Міністерство культури України оприлюднило перелік церков, яким необхідно вказувати чи свою належність безпосередньо до Російської православної церкви (РПЦ), чи інший зв’язок із країною-агресором. Під дію сьомої та восьмої частин статті 12 закону України «Про свободу совісті та релігійні організації», згідно з висновком Мінкульту, потрапила, серед інших, і Українська православна церква (в єдності з Російською православною церквою, УПЦ).

25 грудня 2018 року в Українській православній церкві (Московського патріархату) заявили про намір звернутися до Конституційного суду через закон, що зобов’язує УПЦ (МП) змінити назву і вказати належність до російської церкви. 19 березня Конституційний суд відмовив у відкритті провадження за законом про зміну підпорядкованості релігійних громад.

ТАКОЖ НА ТЕМУ УКРАЇНСЬКОЇ ЦЕРКВИ:

Епіфаній: вести переговори з митрополитом УПЦ (МП) Онуфрієм нереально

ПЦУ і РПЦ. Як Росія привласнювала історію церкви України

На службі Сталіна і Путіна. У Росії до війни проти України на церковному фронті долучились і деякі ліберали

УПЦ (МП) у Криму благословляє окупантів на захист Росії і освячує їхню зброю

Епіфаній про Путіна, Порошенка, вибори, прокльони і хустки

Під час інтронізації глави ПЦУ, митрополита Київського і всієї України Епіфанія. Київ, Софійський собор, 3 лютого 2019 року
Під час інтронізації глави ПЦУ, митрополита Київського і всієї України Епіфанія. Київ, Софійський собор, 3 лютого 2019 року
XS
SM
MD
LG