Доступність посилання

ТОП новини

Верховний суд РФ очолила 71-річна однокурсниця Путіна


Ірина Подносова
Ірина Подносова

Верхня палата російського парламенту, Рада федерації 17 квітня призначила 71-річну колишню однокурсницю російського лідера Володимира Путіна Ірину Подносову на посаду голови Верховного суду Росії, повідомляють російські інформагенції.

Рішення ухвалене одноголосно, в голосуванні брали участь 167 сенаторів.

Конкурс на посаду голови Верховного суду РФ був оголошений 1 березня після смерті В'ячеслава Лебедєва, який обіймав цю посаду з 1991 року. Подносова була єдиною кандидаткою на цю посаду.

Голова Верховного суду призначається посаду терміном шість років за поданням президента і за наявності позитивного висновку Вищої кваліфікаційної колегії суддів (ВККС) РФ. 9 квітня Володимир Путін вніс відповідне подання до Ради федерації.

1975 року Ірина Подносова закінчила юридичний факультет Ленінградського державного університету імені Жданова одночасно з Володимиром Путіним. За роки роботи суддею Подносова очолювала Ленінградський обласний суд та Другий апеляційний суд загальної юрисдикції.

У 2020 році Подносова стала заступницею голови Верховного суду РФ. Видання «Коммерсант» тоді зазначало, що Подносова «не має ніякого стосунку до арбітражної системи», але в судовій системі вважається дуже впливовою людиною, «оскільки всі розуміють, хто за нею стоїть».

Форум

XS
SM
MD
LG