Доступність посилання

ТОП новини

ОГП: в Україні зросла кількість дітей, постраждалих через російську агресію


Поліцейські працюють на місці російського ракетного удару в Харкові, 8 травня 2024 року
Поліцейські працюють на місці російського ракетного удару в Харкові, 8 травня 2024 року

Через російську агресію в Україні загинули 546 дітей, кількість постраждалих зросла до 1330 – такі дані станом на ранок 9 травня наводить у телеграмі Офіс генпрокурора.

Протягом останніх днів внаслідок російського обстрілу Харкова 8 травня постраждали четверо дітей – дівчинка 8 років, двоє хлопчиків 14 років, хлопчик 15 років, обстрілу Нікополя на Дніпропетровщині 7 травня постраждала 6-річна дівчинка, 6 травня через російські атаки Угроїдів на Сумщині та Борової на Харківщині постраждали двоє підлітків віком 15 і 14 років та 16-річна дівчина відповідно.

Читайте також: Обстріл стадіону у Харкові: троє дітей в реанімації, кількість постраждалих зросла до семи – влада

За даними Офісу генпрокурора, найбільше постраждало дітей у таких областях: Донецькій – 530, Харківській – 365, Херсонській – 150, Дніпропетровській – 137, Київській – 130, Запорізькій – 108, Миколаївській – 104.

Моніторингова місія ООН з прав людини в Україні раніше повідомила, що в березні 2024 року в Україні було вбито або поранено щонайменше 604 цивільні особи, що на 20 відсотків більше, ніж у лютому. За повідомленням, у березні внаслідок російської агресії загинули або були поранені щонайменше 57 дітей – це вдвічі більше, ніж у лютому.

«Зростання кількості жертв серед цивільного населення в березні відбулося переважно через атаки російських збройних сил із застосуванням ракет і боєприпасів по всій території України, а також збільшення кількості повітряних бомбардувань поблизу лінії зіткнення», – йдеться у звіті.

В ООН також верифікували дані про загибель в Україні 10 810 цивільних людей, поранення 20 556 – від початку повномасштабного вторгнення РФ. В організації припускають, що кількість жертв серед цивільних осіб є набагато вищою.

Форум

XS
SM
MD
LG