Доступність посилання

ТОП новини

Воєнний кабінет Ізраїлю збереться втретє для обговорення відповіді на напад Ірану


Протиракетна система працює після того, як Іран запустив безпілотники та ракети в бік Ізраїлю, 14 квітня 2024 року
Протиракетна система працює після того, як Іран запустив безпілотники та ракети в бік Ізраїлю, 14 квітня 2024 року

Воєнний кабінет Ізраїлю збереться втретє за три дні, 16 квітня, щоб схвалити рішення про відповідь на першу в історії пряму атаку Ірану на тлі міжнародного тиску, спрямованого на уникнення подальшої ескалації конфлікту на Близькому Сході, повідомляє Reuters з посиланням на офіційного представника уряду.

Начальник військового штабу Герці Халеві пообіцяв, що суботній запуск понад 300 ракет, крилатих ракет і безпілотників з Ірану по ізраїльській території «отримає відповідь», але не надав жодних подробиць. Хоча ця атака не призвела до загибелі людей і значних руйнувань, вона посилила занепокоєння щодо поширення насильства, яке бере свій початок у війні в Газі.

Колишній радник президента США з питань національної безпеки Джон Болтон в інтервʼю Радіо Свобода заявив, що Ізраїль має право на відповідь Ірану за повітряну атаку 14 квітня, а президент США Джо Байден демонструє «нерішучість».

Читайте також: Представник Білого дому: США не прагнуть війни з Іраном і подальшої ескалації

Раніше президент США Джо Байден заявив, що хоче запобігти поширенню конфлікту на Близькому Сході, і закликав Ізраїль бути обережним, порадивши «уважно і стратегічно подумати», перш ніж давати Ірану відповідь, яка може спровокувати велику війну.

Форум

XS
SM
MD
LG