Доступність посилання

ТОП новини

Вручення повістки журналісту: Малюк відсторонив голову Департаменту кібербезпеки СБУ на час перевірки


Таке рішення пояснили перевіркою даних про спробу вручити журналісту «Слідство.Інфо» повістки після публікації матеріалу про Іллю Вітюка
Таке рішення пояснили перевіркою даних про спробу вручити журналісту «Слідство.Інфо» повістки після публікації матеріалу про Іллю Вітюка

Голова Служби безпеки України Василь Малюк тимчасово відсторонив керівника Департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки Іллю Вітюка від роботи – про це повідомила пресслужба СБУ в коментарі агентству «Інтерфакс-Україна» 9 квітня.

Таке рішення пояснили перевіркою даних про спробу вручити журналісту «Слідство.Інфо» повістки після публікації матеріалу про Вітюка.

«На час проведення перевірки обставин, оприлюднених журналістами «Слідство-інфо», голова Служби Василь Малюк відсторонив керівника Департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки (ДКІБ) Вітюка від виконання посадових обов’язків», – заявили в пресслужбі.

Читайте також: Повістка журналісту «Слідства.Інфо»: Офіс генпрокурора відкрив провадження

У СБУ додають, що за рішенням Малюка голова департаменту на час проведення перевірок «проходитиме службу в бойовому підрозділі ДКІБ, який виконує оборонні завдання і знищує ворога та його техніку безпосередньо на фронті спільно з ЦСО «А». Наразі він, за даними Служби, вже виїхав до району виконання бойових завдань.

Згідно з відповіддю агентству, СБУ «висловлює повагу ЗМІ та журналістам за ефективну спільну роботу на інформаційному фронті проти російської агресії».

Публічних коментарів Малюка та Вітюка щодо ситуації немає.

Раніше «Слідство.Інфо» заявило, що працівник СБУ міг давати вказівки представникам Територіального центру комплектування і соцпідтримки щодо вручення повістки журналісту видання Євгену Шульгату. Проєкт пов’язує це з недавнім розслідуванням журналіста про майно сім’ї голови департаменту кібербезпеки СБУ Іллі Вітюка.

Читайте також: Інцидент із повісткою журналісту «Слідства.Інфо»: Сирський доручив провести перевірку

Офіс генерального прокурора відкрив кримінальне провадження щодо ймовірного зловживання службовими повноваженнями та перешкоджання професійній діяльності журналістів.

Об’єднання журналістів провідних українських медіа й експертів медійних організацій «Медіарух» закликало відкрити кримінальне провадження щодо співробітників СБУ і ТЦК через інцидент.

У СБУ в коментарі Радіо Свобода заявили, що вивчають інформацію, оприлюднену редакцією «Слідство.Інфо» 6 квітня.

Форум

XS
SM
MD
LG