Доступність посилання

ТОП новини

Держдеп щодо інциденту на ЗАЕС: «Росія грає в дуже небезпечну гру»


Сполучені Штати стежать за ситуацією на Запорізькій атомній електростанції, зазначив речник Державного департаменту Метью Міллер
Сполучені Штати стежать за ситуацією на Запорізькій атомній електростанції, зазначив речник Державного департаменту Метью Міллер

Сполучені Штати стежать за ситуацією на Запорізькій атомній електростанції, зазначив речник Державного департаменту Метью Міллер.

«Ми ознайомлені з повідомленнями про атаку БПЛА по Запорізькій АЕС. Ми продовжуємо спостерігати за умовами на станції, в тому числі за офіційним звітуванням МАГАТЕ, яке, на щастя, зазначило, що пошкодження в результаті удару БПЛА не поставили під загрозу ядерну безпеку», – зауважив Міллер.

При цьому він підкреслив, що «Росія грає в дуже небезпечну гру, захопивши українську атомну електростанцію, яка є найбільшою в Європі».

Представник Держдепартаменту США у цьому контексті закликав російську сторону «вивести свій військовий і цивільний персонал із АЕС, повернути повний контроль над електростанцією компетентним українським органам та утримуватися від будь-яких дій, які можуть призвести до ядерного інциденту на АЕС».

Увечері 7 квітня Міжнародне агентство ООН з ядерної енергії (МАГАТЕ) повідомило, що атаки дронів завдали шкоди конструкціям одного з шести реакторів АЕС. Російська сторона стверджує, що ЗАЕС атакували українські дрони. У Головному управлінні розвідки Міноборони України заперечують причетність Києва до атаки на станцію.

Форум

XS
SM
MD
LG