Доступність посилання

ТОП новини

На Запоріжжі близько 50 тисяч дітей не мають можливості очного навчання – ОВА


Голова Запорізької ОВА Іван Федоров, архівне фото
Голова Запорізької ОВА Іван Федоров, архівне фото

Близько 50 тисяч школярів у Запорізькій області не мають можливості очно відвідувати заняття. Про це під час спільного брифінгу з міністром освіти і науки України повідомив голова Запорізької ОВА Іван Федоров. Наразі в очній чи змішаній формі працюють 23 заклади середньої освіти в Запоріжжі. В області планується збільшити кількість таких, у тому числі через створення так званих підземних шкіл.

«Наша мета надати можливість 50 тисячам учнів 1 вересня навчатися в безпечних умовах офлайн. Яким чином будемо розвʼязувати цю проблему? Є пристосовані укриття, які нам дозволять наші служби використовувати для навчального процесу. Маємо їх привести до нормального стану, щоб діти могли навчатися. Ті укриття, що є старими тирами, і які також використовуються як укриття – ми зараз узгоджуємо, щоб у них могли з’явитися перегородки, щоб були не один-два класи, а щоб там могли комфортно і безпечно розміститися чотири класи. Наступний крок – будемо розвивати новий підхід, який не був раніше в Запоріжжі. Це суцільно підземні школи, які будуть розраховані на 500 дітей. Будуватимуться не лише в місті Запоріжжі, а й в області», – сказав Іван Федоров.

Як повідомив під час брифінгу очільник міністерства освіти і науки України Оксен Лісовий, Запорізька область отримає півтора мільярда гривень на укриття для навчальних закладів. Сумарна потреба прифронтових регіонів для забезпечення очного навчання школярів складає 16 мільярдів гривень.

«Півтора мільярда на укриття отримає сьогодні Запорізька область. Подані вже проєкти будівництва, які дозволять здійснювати освіту прямо в укриттях, бо ми знаємо, які загрози тут є. Нами проаналізовано і сформовано карту загроз. Ми сьогодні не повертаємо до очного навчання Донецьку і Луганську область, бо остання (майже – ред.) повністю окупована. Донецька область поки не виходить на очне навчання – ми далі працюємо з рішеннями щодо цієї області. Але на вісім прифронтових регіонів ми бачимо потребу в 16 мільярдів гривень і працюємо з міністерством фінансів, з донорами для того, щоб цю потребу закрити», – сказав під час брифінгу Оксен Лісовий.

Раніше про плани будівництва підземних шкіл повідомляли в іншому прифронтовому місті – Харкові, який, так само як і значна частина Запорізької області, постійно перебуває під обстрілами з боку російських військових.

Форум

XS
SM
MD
LG