Доступність посилання

ТОП новини

Зеленський розповів, що «вдалося стабілізувати наші позиції» на фронті


Президент України Володимир Зеленський
Президент України Володимир Зеленський

Українські військові змогли стабілізувати позиції на ділянках, де «російська армія розраховувала мати успіх», сказав у вечірньому зверненні 4 квітня президент України Володимир Зеленський.

«Вдалося стабілізувати наші позиції. Головком доповів щодо наших дій, які не дають окупанту просуватись. І в умовах дефіциту снарядів, суттєвого сповільнення у постачанні такі результати справді дуже хороші», – розповів Зеленський про результати Ставки, на якій виступав головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський.

Також президент назвав «підлою російською тактикою» обставини нічного обстрілу Харкова, коли російські військові завдали повторного удару по рятувальниках, які прибули на місце першої атаки із застосуванням безпілотників типу «шахед».

Видання Politico 3 квітня опублікувало матеріал, у якому йдеться про критичне становище ЗСУ у разі літнього наступу російської армії. Джерела серед українських високопосадовців анонімно розповіли журналістам, що «існує великий ризик руйнування лінії фронту там, де російські генерали вирішать зосередити свій наступ». Серед причин такої ситуації співрозмовники назвали нестачу безпілотників, гаубиць та сотень тисяч снарядів та ракет. За їхніми словами, ЗСУ потребують 4 мільйони снарядів та 2 мільйони БПЛА. До того ж Росія має достатню кількість керованих авіабомб і перевершує Україну за чисельністю армії.

За даними Генштабу ЗСУ, російські війська атакують практично на всіх напрямках фронту, найінтенсивніше – на Новопавлівському.

Раніше аналітики ISW припускали, що російське командування може зосередити свою прогнозовану наступальну операцію наприкінці весни-влітку 2024 року на заході Донецької області, сподіваючись використати стійке, але незначне просування російських сил у цьому секторі.

Форум

XS
SM
MD
LG