Доступність посилання

ТОП новини

Зеленський закликав українців менше їздити за кордон через поширення коронавірусу


Президент України Володимир Зеленський закликав українців менше їздити за кордон через поширення коронавірусу. Про це він сказав під час зустрічі з громадянами України, які відбули двотижневий карантин у санаторії «Нові Санжари» у Полтавській області, повідомили у Офісі президента.

«У порівнянні з багатьма країнами Європи у нас найменша кількість цих випадків, і ми це контролюємо», – заявив президент.

Він порадив надати перевагу внутрішньому туризму.

«У нас прекрасна країна, у нас багато місць, де можна нормально відпочити, доки ця історія завершиться», – зазначив Зеленський.

3 березня в Україні зафіксували перший випадок викликаного коронавірусом захворювання COVID-19. Чоловік повернувся до Чернівецької області після подорожі до Італії наприкінці лютого. За словами лікарів, на ранок 4 березня він мав температуру 36,7 і незначний кашель.

Новий коронавірус SARS-CoV-2, раніше відомий як 2019-nCoV, належить до великої групи коронавірусів і викликає захворювання COVID-19. У деяких випадках перебіг хвороби – легкий, в деяких – із симптомами застуди і грипу, зокрема з високою температурою і кашлем, у більш складних випадках спостерігається задишка. Це може перерости в пневмонію, яка може бути смертельною. Більшість хворих, однак, видужують.

XS
SM
MD
LG