Доступність посилання

ТОП новини

Зеленський про ситуацію на Донеччині: «тримаємо позиції, попри десятки атак»


Самохідна артилерійська установка ЗСУ веде вогонь по позиціях армії РФ. Поблизу міста Бахмуту на Донеччині, 9 листопада 2022 року
Самохідна артилерійська установка ЗСУ веде вогонь по позиціях армії РФ. Поблизу міста Бахмуту на Донеччині, 9 листопада 2022 року

Президент України Володимир Зеленський у вечірньому зверненні 16 листопада заявив про те, що жорсткі бої тривають на Донеччині.

«Доповіді й повідомлення з Донеччини – без змін. Жорсткі бої тривають у тих же пунктах, що й раніше. Тримаємо позиції попри десятки атак», – сказав голова держави.

Читайте також: Рада продовжила дію воєнного стану та мобілізацію ще на 90 днів

Раніше аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW) прогнозували, що Росія посилить наступальні операції в Донецькій області. Вони пов’язують це, зокрема, з виведенням російських сил з Херсонщини. Ці підрозділи російське командування може перекинути в Донецьку область для посилення наступальних операцій, кажуть в ISW.

Вранці в Генеральному штабі Збройних сил України повідомили, що українські військові відбили російські атаки біля дев’яти населених пунктів на Донеччині. Противник продовжує наступ на трьох напрямках – Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському, зауважили військові.

XS
SM
MD
LG