Доступність посилання

ТОП новини

Голова Слідчого комітету Росії вибачається перед журналістом


Голова Слідчого комітету Росії Олександр Бастрикін вибачився сьогодні перед головним редактором незалежного видання «Нова газета» Дмитром Муратовим за різкі слова, адресовані Сергієві Соколову.

Як сказав чільний правоохоронець, то був «емоційний зрив». Редактор сказав, що приймає вибачення, і обидва потиснули одне одному руки.

Раніше сьогодні Бастрикін оприлюднив у пресі інтерв’ю, в якому відкинув заяви, що він погрожував Соколову вбивством, хоча й визнав, що мав конфлікт із журналістом. За його словами, причиною була «хамська» і «огидна» стаття про нього.

Учора Муратов заявив про такі погрози у відкритому листі до Бастрикіна, який оприлюднив у своїй газеті. В інтерв’ю Радіо Свобода Муратов повідомив, що Бастрикін після суперечки з Соколовим із приводу оцінки журналістом дій чільного правоохоронця при розслідуванні масового вбивства в регіоні 12 людей 2010 року влаштував вивезення Соколова до лісу, де голова Слідчого комітету особисто погрожував журналістові вбивством. За словами Муратова, через таку загрозу життю Соколова він був змушений виїхати поза межі Росії.

Це повідомлення викликало пікети російських журналістів на підтримку колеги біля Слідчого комітету, учасників яких на якийсь час затримували, а також звернення російських і міжнародних журналістських організацій із закликами ретельно перевірити цю інформацію.
XS
SM
MD
LG