Доступність посилання

ТОП новини

Київська вчителька, яку виселяють з будинку, погрожує самоспаленням


Вчителька Ніна Москаленко заявляє, що вчинить акт самоспалення, якщо апеляційний суд залишить в силі рішення Печерського районного суду Києва про виселення її зі власного будинку у центрі міста.

Як повідомляє УНІАН, про це вона сказала сьогодні у Верховній Раді на брифінгу, який проводився за участю народного депутата Володимира Ар’єва.

«Уже 8 місяців мене тероризують. Я не винна, що я все життя прожила на Печерську, і комусь сподобалась зараз дуже моя земля», – заявила Москаленко. «Якщо Апеляційний суд залишить у силі рішення судді Вовка, то я прийду до Верховної Ради, обіллюсь бензином і підпалюсь», – додала вона.

Зі свого боку, депутат Ар’єв заявив, що низка народних депутатів готові звернутися з поданням до Вищої ради юстиції, до Вищої кваліфікаційної комісії суддів щодо притягнення судді Печерського суду Сергія Вовка до дисциплінарної відповідальності за ухвалення незаконного рішення про виселення вчительки з її будинку.

За даними ЗМІ, київська вчителька мешкає в будинку у центрі Києва, біля Ботанічного саду. Землю під будинком у вчительки невідомі намагаються забрати вже впродовж року. Орієнтовно ділянку в 20 соток на Печерських пагорбах оцінюють у три мільйони доларів. Жінці належить 2/3 будинку, власник іншої третини будинку невідомий. Однак із квітня від цього власника на адресу Москаленко почали надходити вимоги продати йому її частину будинку. Вчителька з цим не погодилися, і тоді їй почали погрожувати невідомі.

За рік, попри численні заяви Москаленко про напади, правоохоронці доказів злочину не знайшли. Натомість міліція порушила проти неї низку кримінальних справ.

Цього місяця суддя Печерського райсуду Сергій Вовк виніс рішення про виселення Москаленко, її сина і матері.
XS
SM
MD
LG