Доступність посилання

ТОП новини

Тягнибок: «Свобода» наполягає на забороні усиновлення українських дітей іноземцями


ВО «Свобода» наполягає на забороні усиновлення українських дітей іноземцями. Про це в коментарі «Дзеркалу тижня. Україна» заявив лідер партії Олег Тягнибок. За його словами, це положення міститься в «Програмі захисту українців».

«Ми переконані, що в умовах глибокої демографічної кризи, і після того, як Україна пережила жахи голодоморів, не можна так легко віддавати іноземцям один з головних скарбів нації – її генофонд», – сказав Тягнибок.

«Повинно пройти багато років з нормальною владою в Україні, поки наша держава стане здатна контролювати через свої дипломатичні служби умови, в яких проживають за кордоном наші усиновлені іноземцями діти», – додав він.

Тягнибок підкреслив, що цей пункт програми «Свободи» слід розглядати в комплексі з іншими положеннями, в яких пропонуються механізми, за допомогою яких можна було б нівелювати проблему сирітства.

«Наприклад, це пункт 6 розділу III, де ми пропонуємо «затвердити державну житлову програму, згідно з якою сім’я з трьома дітьми отримує державний безвідсотковий кредит; сім’я з чотирма дітьми – державний безвідсотковий кредит, 50% якого підлягає поверненню; сім’я з п’ятьма дітьми і більше – безкоштовне житло від держави».

Менш як місяць тому у Росії ухвалили закон, який забороняє всиновлення російських дітей американцями. Фахівці вважають це відповіддю на ухвалений у США «акт Магнітського», який забороняє надання віз чиновникам, причетним до смерті у в’язниці московського юриста Сергія Магнітського. Багато громадян Росії протестують проти таких кроків свого уряду.
XS
SM
MD
LG