Доступність посилання

ТОП новини

Поліція розігнала протест в Азербайджані


Під час заворушень в Ісмаїлли, фото 23 січня 2013 року
Під час заворушень в Ісмаїлли, фото 23 січня 2013 року
Поліція в Азербайджані розігнала сьогодні нову демонстрацію протесту проти місцевої влади, яка спалахнула в районному центрі Ісмаїлли, що за 150 кілометрів на північний захід від столиці Баку, після розгону попередньої. Загін спецпризначення поліції вдався для цього до водометів і подразливого газу.

Демонстранти, яких уже раз розігнали вчора, вийшли на вулиці вдруге, вимагаючи відставки керівника району Нізамі Алакбарова, а також звільнення десятків затриманих учасників першої демонстрації, які підпалили будинок районного керівника, автомобілі і місцевий готель «Чираґ».

Протест спалахнув учора після автомобільної аварії з участю власника цього готелю. Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, влада неодноразово ігнорувала вимоги місцевих мешканців закрити готель, який вони вважають домом розпусти.

За останні кілька днів це вже другий значний протест в Азербайджані. Наприкінці минулого тижня сталася сутичка поліції з продавцями, які протестували проти значного зростання орендної плати в найбільшому торговельному центрі країни в Баку.

Минулого року схожий масовий протест в іншому райцентрі Азербайджану Ґубі призвів до виконання вимоги демонстрантів звільнити керівника того району.
XS
SM
MD
LG