Доступність посилання

ТОП новини

Мешканців будинку Брежнєва у Дніпродзержинську відселять для створення музею


Бюст Леоніду Брежнєву на будинку, де він жив, у Дніпропетровську
Бюст Леоніду Брежнєву на будинку, де він жив, у Дніпропетровську
Влада Дніпродзержинська досягла домовленості про переселення мешканців будинку, де раніше жив генеральний секретар ЦК КПРС Леонід Брежнєв, задля створення музею. Про це повідомили у прес-службі міської ради з посиланням на управління культури й туризму міської ради.

За даними прес-служби, зараз опрацьовуються варіанти придбання нового житла для цих людей.

Як зазначили в міськраді, музей-квартиру планується відкрити у помешканні, де жила родина Брежнєвих, на проспекті Пеліна. Нинішні мешканці квартири – не рідня колишньому генсекретареві, але старше покоління цієї сім’ї підтримувало зв’язки з родиною Брежнєвих.

«Останнім часом нинішні мешканці квартири частіше стали стикатися з відвідуваннями туристів з різних регіонів, які висловлюють бажання подивитися на помешкання, де жив Брежнєв. Після зустрічі представників міської влади з мешканцями квартири досягнуто попередньої домовленості щодо їхнього переїзду в разі надання іншого житла», – мовиться у повідомленні.

Раніше представники Комуністичної партії України ініціювали питання про створення в Дніпродзержинську музею Леоніда Брежнєва. Ініціативу підтримала місцева влада, однак, скільки коштів на неї буде витрачено, не повідомляється.

Водночас на батьківщині Леоніда Брежнєва музейники вже висловлювали перестороги щодо героїзації образу колишнього радянського керівника, нагадуючи землякам про нього як про ініціатора війни в Афганістані й організатора переслідувань українських дисидентів.
XS
SM
MD
LG