Доступність посилання

ТОП новини

США вітають внесок жінок у побудову справедливого світу – держсекретар Керрі


США приєднуються до людей у всьому світі, які 8 березня вітають жінок і їхній внесок у побудову мирного, справедливого і процвітаючого світу. Про це йдеться у заяві держсекретаря США Джона Керрі.

Він вказав імена своїх попередниць Мадлен Олбрайт, Кондолізи Райс і Гілларі Клінтон, назвавши Держдепартамент прикладом того, як сильні і розумні жінки здатні визначати і підтримувати реноме США в сучасному світі.

Держсекретар відзначив прихід жінок до влади у Малаві і Південній Кореї, обрання 20 жінок до Сенату США. У всьому світі вони створюють і впроваджують нові можливості – в освіті та підприємництві в Афганістані, в демократизації у М’янмі, захисті прав людини на Близькому Сході і в Північній Африці, вказав Джон Керрі.

Водночас у багатьох країнах жінки, як і раніше, не мають виборчих прав або можливості брати участь у політичному керівництві. Багато дівчаток не можуть відвідувати школу або їх змушують до ранніх шлюбів. Занадто багато жінок зазнають насильства лише через свою стать, відзначає держсекретар США Джон Керрі у своїй заяві з нагоди Міжнародного жіночого дня.
XS
SM
MD
LG