Доступність посилання

ТОП новини

У Венесуелі відбувся державний похорон Чавеса


У черзі на прощання з Чавесом, Каракас, 8 березня 2013 року
У черзі на прощання з Чавесом, Каракас, 8 березня 2013 року
У столиці Венесуели Каракасі в п’ятницю відбулася церемонія державного похорону небіжчика президента Уго Чавеса, який помер на початку тижня у віці 58 років від ускладнень після останньої операції в перебігу лікування від раку, що тривало кілька останніх років.

У церемонії взяли участь представники багатьох держав світу, зокрема, й державні керівники, які були союзниками Уго Чавеса – низки країн Латинської Америки, а також Ірану Махмуд Ахмадінеджад, Куби Рауль Кастро і Білорусі Олександр Лукашенко.

І після церемонії похорону тіло Чавеса буде виставлене для прощання ще протягом семи днів. Потім, як заявляв віце-президент Ніколас Мадуро, тіло небіжчика планують забальзамувати і виставити на «вічний» огляд у скляній труні в музеї в Каракасі.

Мадуро має скласти присягу тимчасового виконувача обов’язків президента пізніше в п’ятницю за місцевим часом. Він уже також заявляв, що балотуватиметься на виборах президента, які мають відбутися протягом 30 днів після смерті Чавеса, від Об’єднаної соціалістичної партії Венесуели, яку очолював небіжчик.
XS
SM
MD
LG