Доступність посилання

ТОП новини

«Хода членів» на підтримку Гройсмана завершилась арештом активістів (ВІДЕО)


«Припинити цирк» і відпустити Гройсмана вимагали у Києві
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:29 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ
«Припинити цирк» і судові переслідування Дмитра Гройсмана із Вінницької правозахисної групи вимагали активісти громадських організацій під стінами Генпрокуратури.

Гройсмана судять уже третій рік за поширення порнографії, а фактично – публікацію у соціальних мережах фотографії, де правозахисник зображений поряд із геніталіями статуетки, зазначає присутній на акції Андрій Діденко із Харківської правозахисної групи. У нього в руках – також плакат із зображенням геніталій і написом «Мене підставили!». «Таким чином і мене потрібно затримати за те саме, що й Гройсмана», – заявив Діденко.

У процесі мітингу стало відомо, що діє судова заборона на будь-які акції поблизу Генеральної прокуратури. Двох із протестувальників – юриста Євгенію Закревську та активіста «Збережемо старий Київ» Ігоря Луценка – міліція заштовхала в автозак. Пізніше стало відомо про затримання ще двох активістів – Михайла Лебедя і Михайла Каменєва.

На думку правозахисника Володимира Чемериса, також присутнього на акції, затримання незаконні, оскільки цю конкретну акцію суд не забороняв.

«Жоден з організаторів акції не були присутні в суді, щодо цієї акції не було жодних судових заборон, тому ми вважаємо, що можемо проводити цю акцію. На жаль, міліція вважає зовсім інакше,» – зауважив він.

Закревська, Лебедєв і Каменєв досі перебувають у відділку. Луценка відпустили.
XS
SM
MD
LG