Доступність посилання

ТОП новини

Київська міліція заявила, що ще не має кваліфікації листівок, названих антисемітськими


Речник Головного управління Міністерства внутрішніх справ у Києві Ігор Михалко заявив сьогодні Радіо Свобода, що міліція проводить перевірку за фактом поширення листівок із віршами Тараса Шевченка, текст яких сприйняли як антисемітський, і за її результатами слідчий визначиться, як кваліфікувати цей факт.

За словами речника, було вилучено три такі листівки з віршами Шевченка, зокрема, біля пам’ятника Шолом-Алейхему на вулиці Рогнідинській, на місці події провели слідчо-процесуальні дії, встановлюють можливих свідків і очевидців того, хто ці листівки розклеював. Перевірку проводить Печерське районне управління внутрішніх справ.

Листівки з уривками Шевченкових віршів, які містять вирвані з контексту цитати з висловленням негативного ставлення ліричного героя до «жидів», знайшли сьогодні в Києві, за повідомленнями єврейських засобів інформації, біля пам’ятників єврейським діячам чи біля єврейського ресторану. Такий вміст листівок автори повідомлень назвали антисемітським. Листівки були підписані від імені партії «Всеукраїнське об’єднання «Свобода».

У «Свободі» заявили, що не мають до цих листівок ніякого стосунку, і назвали їхню появу «провокацією, якою керує влада». Партія звернула увагу, що листівки з’явилися якраз після того, як учора один із провідних діячів владної Партії регіонів Вадим Колесніченко у виступі на телебаченні звинувачував ідеологів українського націоналізму в антисемітизмі. У «Свободі» вважають, що влада й супротивники цієї партії почали вдаватися до таких кампаній, почавши втрачати підтримку народу і спостерігаючи зріст підтримки опозиційних сил.
XS
SM
MD
LG