Доступність посилання

ТОП новини

США сподіваються уникнути санкцій проти українських чиновників – заступник держсекретаря


Заступник держсекретаря США Венді Шерман
Заступник держсекретаря США Венді Шерман
Уряд США стурбований вибірковим правосуддям в Україні. Водночас Вашингтон ще сподівається, що український уряд вирішить ці питання без запровадження «точкових санкцій» проти окремих чиновників.

Про це в інтерв’ю Радіо Свобода заявила заступник держсекретаря США Венді Шерман, яка перебуває в Україні з дводенним візитом.

«Прямі контакти з українською стороною надзвичайно важливі. Ось чому я тут – щоб безпосередньо спілкуватися з українцями про їхнє майбутнє. Це суверенна країна, і їй необхідно ухвалювати потрібні мудрі рішення. США є і залишаються її партнером, і ми хочемо, щоб Україна реалізувала той потенціал, який вона може реалізувати», – наголосила Шерман.

«Рішення Конгресу, Сенату щодо запровадження санкцій не має обов’язкової сили. Воно не вимагає, але рекомендує ці заходи. Але рішення сенаторів є потужним сигналом, що ми дуже занепокоєні щодо питання вибіркового правосуддя. І ми зараз сподіваємося, що український уряд ці питання вирішить», – відзначила заступник держсекретаря США.

Венді Шерман у вівторок мала зустрічі з Прем’єр-міністром Миколою Азаровим та міністром закордонних справ Леонідом Кожарою, керівниками опозиції та жінками-лідерами. Сьогодні вона має зустрітися з Президентом Януковичем.

Повністю інтерв’ю Венді Шерман читайте сьогодні на сайті Радіо Свобода.
XS
SM
MD
LG