Доступність посилання

ТОП новини

Журналісти підписали петицію до Захарченка


У справі за фактом побиття журналістів під час масових акцій у Києві 18 травня вже встановлено головного підозрюваного і допитали близько 70 осіб. Про це повідомив заступник керівника Головного слідчого управління МВС України Олег Татаров на акції представників ЗМІ під будівлею Міністерства внутрішніх справ.

Водночас представник МВС не зміг відповісти на поставлені запитання, зокрема, він не назвав прізвище людини, яка проводить слідство з питань побиття журналістів. А коли присутні запитали, хто перебував усередині БТРу, який завадив учасникам суботнього маршу пересуватися, Татаров відповів, що нині це з’ясовується.

«Бандита, який бив журналістів, уже знайдено. Та замість того, щоб його затримати, свободівцям, які брали участь в акції 18 числа приходять повістки. Їх уже викликають на допити», – сказав Андрій Іллєнко, депутат від ВО «Свобода».

Влад Содель, фотокореспондент «Коммерсанта», який постраждав у перебігу акції 18 травня сказав, що час сплине і про це всі забудуть. «Ми не маємо ілюзій щодо цієї справи», – зауважив Содель. Натомість правозахисник Едуард Багіров зазначив: якщо сьогодні цю ситуацію оминути, то на завтра вже битимуть усіх.
Захарченко має піти у відставку – журналісти
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:39 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ

В акції також взяли участь народні депутати від опозиції, зокрема Ірина Геращенко, Олесь Доній, Ігор Мірошниченко, Леонід Ємець, Арсен Аваков, Леся Оробець і Андрій Іллєнко. Геращенко наголосила, що депутати сформують спеціальну комісію з розслідування щодо побиття журналістів.

«Наші колеги, керівники трьох опозиційних фракцій вимагають, щоб міністр внутрішніх справ не в п’ятницю, а завтра, у вівторок, звітував перед українським народом і парламентом, що відбулося 18 числа», – сказала Геращенко.

Журналісти й громадські активісти на завершення пікету підписали петицію до Віталія Захарченка з вимогою знайти і покарати винних, або ж подати у відставку.
XS
SM
MD
LG