Доступність посилання

ТОП новини

Президент доручив активізувати заміщення газу вугіллям


Президент Віктор Янукович доручив прем’єр-міністрові Миколі Азарову створити міжвідомчу робочу групу з питань заміщення природного газу вугіллям вітчизняного видобутку, повідомила в четвер прес-служба голови держави.

Як мовиться в повідомленні, використання енергетичного вугілля, що видобувається в Україні, за умови впровадження новітніх технологій дасть змогу здійснити заміщення дорогого імпортного природного газу. Обсягів такого вугілля достатньо для забезпечення потреб України на багато років.

Запровадження технологій газифікації вугілля дозволить щорічно економити від заміщення 3 мільярдів кубометрів природного газу близько 1,2 мільярда доларів США, створити до 15 тисяч нових робочих місць, забезпечити стабільний ринок збуту для вітчизняних вуглевидобувних підприємств, мовиться в повідомленні.

Також у четвер уряд оприлюднив розпорядження про баланс надходження і розподілу природного газу на 2013 рік, який передбачає зменшення обсягів імпортованого газу. Зокрема, в російського «Газпрому» заплановано закупити тільки 18 мільярдів кубометрів.
XS
SM
MD
LG