Доступність посилання

ТОП новини

Україна може погодити в Астані отримання статусу спостерігача у Митному союзі


Віктор Янукович
Віктор Янукович
Під час візиту президента України Віктора Януковича до Астани 28-29 травня Україна сподівається узгодити меморандум про поглиблення співпраці й отримання статусу спостерігача в Митному союзі. Про це заявив радник президента України – керівник головного управління з питань міжнародних відносин Адміністрації глави держави Андрій Гончарук.

«Таким чином, будуть зафіксовані не лише наміри України, але і згода наших партнерів для оформлення статусу спостерігача в Євразійській економічній комісії. Буде узгоджено меморандум остаточно (про поглиблення співпраці з ЄврАзЕС) і підписано найближчим часом», – сказав Гончарук.

Раніше урядовий уповноважений з питань співпраці з Росією, країнами СНД, ЄврАзЕС та іншими регіональними об’єднаннями Валерій Мунтіян озвучив прогноз, що 29 травня в Астані може бути підписаний меморандум між Україною і країнами Митного союзу про поглиблену співпрацю, який передбачає надання Києву статусу спостерігача.

28–29 травня в Астані, столиці Казахстану, відбудеться засідання Вищої євразійської економічної ради, керівного органу Євразійського економічного співтовариства, в рамках якого Росія, Казахстан і Білорусь створили Митний союз.
XS
SM
MD
LG