Доступність посилання

ТОП новини

Президент Сирії «у принципі» погодився на мирні переговори


Башар аль-Асад, ілюстраційний архівний відеокадр
Башар аль-Асад, ілюстраційний архівний відеокадр
Президент Сирії Башар аль-Асад заявив в оприлюдненому в четвер телевізійному інтерв’ю, що «у принципі» погодився надіслати своїх представників на пропоновані мирні переговори про закінчення сирійської кризи.

При цьому домовленості, досягнені на таких переговорах, мають бути ще схвалені на референдумі, наголосив він в інтерв’ю, яке передав ліванський телеканал «Аль-Манар», що його контролює союзник влади Сирії, ліванський радикальний ісламістський рух «Хезболла».

Іще до виходу інтерв’ю в ефір провідне об’єднання сирійської опозиції, Національна коаліція сирійських революційних і опозиційних сил, заявило в четвер, що не братиме участі у пропонованій на наступний місяць мирній конференції, поки в боях проти опозиційних повстанців беруть участь, крім сирійських військ, також іноземні сили.

Як заявив журналістам виконувач обов’язків президента об’єднання, відомого також як Сирійська національна коаліція, Джордж Сабра, ця коаліція не братиме участі ні в яких міжнародних конференціях чи подібних зусиллях, «доки бойовики з Ірану і «Хезболли» продовжують своє вторгнення до Сирії».

Цього місяця урядові сили Сирії і бійці «Хезболли» з Лівану разом брали участь в операції проти сирійських повстанців у стратегічно важливому місті Аль-Кусейрі неподалік ліванського кордону. Рада ООН із прав людини засудила за це владу Сирії, а США заявили, що іноземні бійці мають негайно залишити територію Сирії.
XS
SM
MD
LG