Доступність посилання

ТОП новини

Двох українців у Казахстані засудили до шести років тюрми


Двох співробітників компанії «Укрспецекспорт», затриманих у Казахстані на початку року, засудили до шести років позбавлення волі в колонії суворого режиму з конфіскацією майна. Таке рішення 23 липня в Алмати ухвалив Військовий суд Казахстану, повідомляє агенція Tengrinews.

За повідомленням, українці проходили в справі колишнього керівника головного управління озброєнь Міністерства оборони Казахстану Алмаза Асенова. Його за звинуваченням в отриманні хабара у розмірі 200 тисяч доларів засудили до 11 років позбавлення волі з конфіскацією майна і позбавлення генеральського звання.

Як заявляє прокуратура Казахстану, Асенова затримали в січні 2013 року в момент отримання хабара від представників компанії «Укрспецекспорт».

Двох співробітників компанії «Укрспецекспорт» затримали у Казахстані 26 січня. За даними казахстанського телеканалу КТК, під вартою опинилися начальник департаменту «Укрспецекспорту» і його заступник. Саме вони нібито й передали казахстанському генералові, керівнику головного управління озброєння Міноборони Алмазові Асенову 200 тисяч доларів у приміщенні аеропорту Астани. Це була нібито «подяка» за спільний проект виробництва бронетранспортерів БТР-4. Планували, що нову техніку збиратимуть передовсім у Казахстані, а ремонтувати старші моделі – у Львові. Вартість угоди казахстанські ЗМІ оцінили у 150 мільйонів доларів.
XS
SM
MD
LG