Доступність посилання

ТОП новини

«Укрспецекспорт» вивчає можливість повернення в Україну засуджених у Казахстані співробітників


Державна компанія «Укрспецекспорт» ще не отримувала рішення казахстанського суду, який засудив до шести років позбавлення волі двох співробітників компанії. Про це Радіо Свобода повідомив керівник управління інформаційної політики «Укрспецекспорту» Андрій Масальський.

«Відтак ми не можемо коментувати даний документ. Подальші практичні кроки компанії з цього питання будуть здійснюватися у межах чинного законодавства України і Казахстану та відповідних міжнародних угод, зокрема Конвенції СНД з правової допомоги і правових відносин. Наразі ми вивчаємо правову можливість для повернення співробітників компанії в Україну», – сказав Масальський.

Інших подробиць не навів, заявивши, що представники компанії «не брали участі в цьому суді».

Раніше сьогодні стало відомо, що двох співробітників компанії «Укрспецекспорт», затриманих у Казахстані на початку року, засудили до шести років позбавлення волі в колонії суворого режиму з конфіскацією майна. За повідомленням місцевих ЗМІ, українці проходили в справі колишнього керівника головного управління озброєнь Міністерства оборони Казахстану Алмаза Асенова. Його за звинуваченням в отриманні хабара у розмірі 200 тисяч доларів засудили до 11 років позбавлення волі з конфіскацією майна і позбавлення генеральського звання.
XS
SM
MD
LG