Доступність посилання

ТОП новини

Для лікування Тимошенко в Німеччині вистачить міжурядової угоди – адвокат


Адвокат колишнього українського прем’єра Юлії Тимошенко Микола Сірий заявив в ефірі Радіо Свобода, що для лікування його підзахисної в Німеччині достатньо виконання двох умов. Ідеться про бажання лікуватися самої Тимошенко і домовленості між урядами України та Німеччини.

«Якщо виходити з того, що офіційно готовність здійснити таке лікування заявила Німеччина, то підтвердження має бути з німецької сторони з зазначенням відповідних умов і згода української сторони на проведення цієї гуманітарної місії», – заявив захисник Тимошенко Микола Сірий.

У четвер міністр закордонних справ України Леонід Кожара заявив, що міжнародне і національне законодавства не передбачають можливості лікування Тимошенко за кордоном.

За його словами, чинний договір про правову допомогу й угоди у рамках Ради Європи прямо не регулюють цих питань, а для того, щоб це стало можливим, має існувати відповідна правова база.

Соратники Тимошенко заявляють про погіршення стану її здоров’я і вимагають від влади дозволу на виїзд екс-прем’єра на лікування за кордон. Такі ж заклики лунають і з боку багатьох європейських послів і політиків.
XS
SM
MD
LG