Доступність посилання

ТОП новини

Суд подовжив арешт Хайсера Джемілєва


Хайсер Джемілєв
Хайсер Джемілєв
Київський райсуд Сімферополя у четвер подовжив ще на два місяці запобіжний захід у вигляді утримання під вартою стосовно сина лідера Меджлісу кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва Хайсера, звинуваченого у вбивстві.

Як повідомив Радіо Свобода адвокат заарештованого Олександр Лісовий, той пробуде за ґратами до 25 вересня, на час проведення слідчих дій.

Суд вважає, що немає підстав для звільнення підслідного з-під варти, а також звернув увагу на те, що слідство не може завершити досудове розслідування у відведений раніше двомісячний термін з об’єктивних причин. Одна з них – необхідність проведення додаткової судової психіатричної медичної експертизи.

Водночас, як повідомляють кримські ЗМІ, на засіданні суду стало відомо, що Февзі Едемов помер в результаті поранення від одного пострілу, а не трьох, як писали деякі видання.

Син народного депутата України, лідера Меджлісу кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва Хайсер Джемілєв підозрюється у навмисному вбивстві з вогнепальної зброї Февзі Едемова. Адвокат обвинуваченого Олександр Лісовий наполягає, що постріл був здійснений з необережності.

Трагедія сталася 27 травня цього року в Бахчисараї через необережне поводження із зареєстрованою вогнепальною зброєю. Кримська міліція пообіцяла розслідувати це «резонансне вбивство» «гранично об’єктивно».

Мустафа Джемілєв повідомив, що його син раніше лікувався у психіатричній клініці в Туреччині. Він також заявив, що разом з родиною співпрацюватиме зі слідством.
XS
SM
MD
LG