Доступність посилання

ТОП новини

Юлія Тимошенко вже два роки за ґратами


Останнє спілкування Тимошенко з пресою перед арештом, Київ, 5 серпня 2011 року
Останнє спілкування Тимошенко з пресою перед арештом, Київ, 5 серпня 2011 року
Сьогодні минає два роки від часу арешту колишнього прем’єр-міністра України Юлії Тимошенко. Печерський районний суд Києва дав згоду на її арешт увечері 5 серпня 2011 року.

Перед тим суддя Родіон Кірєєв оголосив перерву в засіданні у справі щодо газових контрактів для розгляду клопотання про зміну запобіжного заходу – з підписки про невиїзд на арешт.

Таке клопотання заявила прокурор Юлія Фролова. Вона просила змінити Тимошенко запобіжний захід, оскільки вважала, що підписка про невиїзд не забезпечувала дотримання норм кримінально-процесуального законодавства.

30 квітня 2013 року Європейський суд з прав людини визнав арешт і утримання Тимошенко під вартою до рішення суду в її справі незаконним. Це, на думку захисників, могло бути підставою для перегляду вироку і звільнення Тимошенко.

Українська влада не стала оскаржувати це рішення суду в Страсбурзі. Міністерство юстиції вважає, що Україна, ухваливши новий Кримінальний процесуальний кодекс, вжила заходів щодо недопущення у майбутньому порушень, про які йдеться в рішенні у справі «Тимошенко проти України».
XS
SM
MD
LG