Доступність посилання

ТОП новини

Замість інфекційної клініки в Лаврі буде лікарня для прочан – речник УПЦ (МП)


Георгій Коваленко
Георгій Коваленко
Після переселення клініки Інституту епідеміології й інфекційних хвороб імені Громашевського в нові корпуси в її старих приміщеннях на вулиці Лаврській, 15 «має бути Лаврська лікарня для прочан і для братії». Про це Радіо Свобода повідомив речник Української православної церкви (Московського патріархату), отець Георгій Коваленко.

За його словами, багато мирян потребують медичної допомоги. Що стосується клініки Громашевського, то отець Георгій зазначив, що позиція УПЦ (МП) є незмінною і церква виступає за те, щоб клініка Інституту отримала кращі приміщення, ніж вона має нині.

«Багато людей, які відвідують Лавру, потребують медичної допомоги і медичного огляду іноді, то планується, що буде Лаврська лікарня. Позиція церкви була незмінна весь час. Ми говорили, що ми просимо, щоб для лікарні було надано приміщення, яке вона потребує, краще, ніж те що є в неї на сьогодні. Це була завжди наша позиція, щоб лікарі і хворі отримали краще приміщення, ніж те, що вони мають сьогодні», – сказав Георгій Коваленко.

Як повідомили в Міністерстві охорони здоров’я, персонал, обладнання і пацієнтів клініки Інституту Громашевського із старого приміщення, розташованого на території Києво-Печерської лаври, переводять до нового сучасного корпусу, розташованого у парковій зоні по вулиці Амосова.

За даними МОЗ, стан більшості приміщень нинішньої лікарні, яка була побудована ще 100 років тому, незадовільний і не відповідає сучасним вимогам надання якісної медичної допомоги.

Конфлікт навколо клініки, в якій лікується понад 9 тисяч пацієнтів, серед яких – ВІЛ-інфіковані й хворі на гепатит, виник ще 2012 року, коли Національна академія медичних наук ухвалила розформувати лікарню і переселити її окремі частини до різних закладів охорони здоров’я; тоді ж невдовзі повідомили, що це рішення було скасоване.
XS
SM
MD
LG