Доступність посилання

ТОП новини

Суд оголосить вирок у справі Гройсмана 12 серпня


Дмитро Гройсман
Дмитро Гройсман
Міський суд Вінниці оголосить вирок у справі покійного правозахисника Дмитра Гройсмана в понеділок, 12 серпня. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила товаришка Гройсмана Ксенія Проконова.

Як повідомив у своєму Facebook журналіст Олександр Столяров, промову, яку підготував Дмитро Гройсман, сьогодні в суді зачитала його адвокат.

«Ось і відбулося передостаннє судове засідання у порносправі вінницького правозахисника Діми Гройсмана. Промову, яку підготував сам Дмитро, зачитувала його адвокат Наталія Гурковська. На суді було близько 50 людей», – пише журналіст.

За його словами, присутні в суді протягом двох годин тримали в руках листівки, на яких, зокрема, написано: «менти і прокурори вбили мого друга».

Напередодні в інтерв’ю Радіо Свобода Ксенія Проконова заявила, що справу Дмитра Гройсмана за звинуваченням у поширенні порнографії не можна закривати. Позиція захисту – суд має підтвердити невинуватість правозахисника у цій справі, хай навіть посмертно.

«Всі ми – адвокати, родичі, друзі – впевнені, що справа проти Дмитра сфальшована. І під час останніх засідань було зрозуміло, що прокуратурі нікуди подітися, ми всі очікували, що вирок буде виправдувальним. Нині прокуратура намагатиметься закрити справу через смерть обвинуваченого – ми не маємо права цього допустити», – заявила товаришка Дмитра Гройсмана.

41-річний правозахисник помер у понеділок ввечері в Києві від серцевого нападу.
XS
SM
MD
LG