Доступність посилання

ТОП новини

Єфремов: Партія регіонів готова захистити Маркова


Олександр Єфремов
Олександр Єфремов
Партія регіонів готова стати на захист Ігоря Маркова, якого Вищий адміністративний суд України вирішив позбавити мандата народного депутата. «Я хочу сказати, по-перше, нам цей факт неприємний, тому що він все одно член нашої фракції», – заявив Єфремов.

Лідер фракції регіоналів повідомив, що попросив рішення ВАСУ щодо Маркова. «Ми хотіли б розібратися в цьому питанні, і , взагалі-то, встати на захист свого депутата фракції», – сказав він.

«Загалом сама ситуація, що складається у зв’язку зі складенням депутатських повноважень депутатами, яких вже визнано Центральною виборчою комісією, у моєму розумінні має не зовсім нормальний характер. Нам необхідно попрацювати з законодавством, щоб закрити цей пролом», – сказав Єфремов, додавши, що парламентарям потрібно замислитися над внесенням відповідних змін для того, щоб у майбутньому виключити можливість ухвалення таких рішень.

Водночас він заявив, що не може гарантувати того, що більше жодного з нинішніх депутатів не позбавлять мандата через суд. «Я не можу дати гарантій на весь час», – сказав він.

Єфремов зауважив, що заява Маркова про те, що його нібито примушували голосувати за якісь законопроекти, не відповідає дійсності. Також він скептично оцінив заяву Маркова про те, що депутатам фракції Партії регіонів нібито виплачують по п’ять тисяч доларів за голосування.

«У вас якісь розбіжності. Постійно опозиція заявляє про те, що платять якісь мільйони, а він одразу – раз, і до п’яти тисяч впав. Я не знаю, хто кому платить і які суми. Якщо у людей, які з якихось причин ображені, і в них є якісь факти з приводу того, що йому щось заплатили, то нехай він і буде відповідальним за цю справу. Я вам можу сказати чітко і виразно , що за час моєї роботи в парламенті, а я вже в третьому скликанні є депутатом, мені ніхто копійки не заплатив, окрім заробітної плати, що я тут отримую», – наголосив Єфремов.

Коментуючи заяву Маркова про намір вийти зі складу фракції Партії регіонів, Єфремов наголосив, що це право депутата. «Він не є членом нашої партії, оскільки він як увійшов до нашої фракції, так і може вийти з неї».

Минулого тижня Вищий адміністративний суд вирішив позбавити депутатського мандата члена фракції Партії регіонів Ігоря Маркова і призначити повторні вибори в окрузі Одещини, за яким Марков пройшов до парламенту.
XS
SM
MD
LG