Доступність посилання

ТОП новини

КПУ знову хоче провести збори щодо референдуму про Митний союз


До Центральної виборчої комісії надійшла заявка на проведення 29 вересня зборів громадян щодо всеукраїнського референдуму про вступ України до Митного союзу.

Як повідомили в прес-службі ЦВК, збори планують провести 29 вересня об 11:00 на стадіоні «Спартак». Заявку подали 19 вересня громадяни України Олександр Адвена, лідер КПУ Петро Симоненко і секретар ЦК КПУ Григорій Буйко.

8 вересня КПУ вже проводила збори щодо всеукраїнського референдуму. Тоді учасники цих зборів затвердили питання на референдум: «Чи підтримуєте ви приєднання України до Митного союзу Республіки Білорусь, Республіки Казахстан і Російської Федерації?» з варіантами відповіді «так» чи «ні».

12 вересня ініціативна група з проведення референдуму про вступ України до Митного союзу подала до Центрвиборчкому документи для реєстрації. Але ЦВК відмовила в реєстрації цієї ініціативної групи.

Як заявили в комісії, на виконання рішення суду ЦВК не направляла свого представника на збори громадян, що унеможливлює посвідчення факту проведення цих зборів.

Напередодні організованих КПУ зборів Окружний адміністративний суд Києва за позовом Європейської партії України заборонив КПУ проводити їх. Також ухвалою суду ЦВК заборонили направляти свого представника на збори громадян України з приводу проведення референдуму.
XS
SM
MD
LG