Доступність посилання

ТОП новини

Янукович пропонує створити комісію Україна-ЄС-Митний союз


Віктор Янукович (п) зі своїм російським колегою Володимиром Путіним у Мінську, 24 жовтня 2013 року
Віктор Янукович (п) зі своїм російським колегою Володимиром Путіним у Мінську, 24 жовтня 2013 року
Україна пропонує створити постійну консультативну комісію «Україна – Європейський союз – Митний союз», яка розглядатиме проблемні моменти, що можуть виникнути після підписання угоди між Києвом і ЄС. Про це заявив президент України Віктор Янукович, виступаючи на засіданні глав держав СНД в Мінську.

За словами Януковича, вчора він провів дискусію з президентом Росії Володимиром Путіним, який висловлював побоювання щодо підписання Україною угоди з ЄС. «І вони не мають під собою підстав. Так, насправді у нас є тривога спільна щодо режиму торгівлі з Україною після створення нами зони вільної торгівлі з ЄС», – сказав Янукович.

Саме тому, за його словами, Україна запропонувала сформувати постійно діючий консультативний формат між Україною, Євросоюзом і Митним союзом.

Янукович висловив сподівання на підтримку такої ініціативи. Він наголосив, що ця тематика обговорювалася і з Єврокомісією, «яка не заперечує, щоб ми (Україна) шукали постійно шляхів подолання бар’єрів у торгівлі між нашими країнами».

Янукович наголосив, що будь-які розмови про необхідність вибору країни між напрямами інтеграції невірні.

«Моя позиція така: будь-які розмови про необхідність вибору України між поглибленням взаємодії з державами-учасницями СНД, а також євразійського інтеграційного проекту та Європою докорінно невірні», – сказав президент.

За його словами, підписання угоди про асоціацію з ЄС вигідне не лише для України і Європи, а й для країн-учасниць СНД.

Створивши зону вільної торгівлі з ЄС і налагодивши ефективну взаємодію з Митним союзом, у перспективі Україна сприятиме активізації економічної взаємодії на Євразійському континенті, заявив Янукович.

Україна розраховує підписати угоду про асоціацію з Європейським Союзом 28-29 листопада на саміті «Східного партнерства» у Вільнюсі.
XS
SM
MD
LG