Доступність посилання

ТОП новини

АНБ США зламало бази даних Yahoo і Google – газета


Американський щоденник Washington Post повідомив сьогодні, що Агентство національної безпеки США таємно здобуло доступ до оптоволоконних ліній передачі даних інтернетних компаній-велетнів Yahoo і Google у всьому світі, що дало цій спецслужбі безпосередній доступ до сотень мільйонів електронних поштових скриньок користувачів та до інших даних.

Газета, посилаючись, як і в інших викриттях останніх днів, на матеріали колишнього контрактника спецслужб США і викривача даних про їхні таємні програми стеження Едварда Сноудена, пише, що цю програму, названу MISCULAR, АНБ США здійснювало у співпраці з аналогічним розвідувальним агентством із Великої Британії, так званим Центром урядового зв’язку.

Як мовиться в таємному документі, датованому 9 січня цього року, АНБ щодня перехоплювало і зберігало у своїй штаб-квартирі мільйони записів.

Yahoo і Google уже заявляли, що не знали про здобуття спецслужбами доступу до їхніх даних.

Останніми днями у світі спалахнула низка нових скандалів, пов’язаних із викриттями Сноудена: газети країн Західної Європи з посиланням на його дані публікували все нові повідомлення про те, що американці стежили за контактами їхніх керівників, політиків і загалом за десятками мільйонів телефонних розмов тощо.
XS
SM
MD
LG