Доступність посилання

ТОП новини

Квасневський: 19 листопада – останній момент для ухвалення євроінтеграційних законів


Пет Кокс і Александр Квасневський сьогодні в українському парламенті
Пет Кокс і Александр Квасневський сьогодні в українському парламенті
Представники місії Європейського парламенту Александр Квасневський і Пет Кокс сподіваються, що Верховна Рада на засіданні 19 листопада ухвалить всі необхідні євроінтеграційні закони.

«Сьогодні ми зустрічалися зі спікером Верховної Ради, лідерами Партії регіонів і лідерами опозиції, і ми розуміємо, що сьогодні було неможливо ухвалити ці закони, що потрібні для підписання асоціації України і Євросоюзу наприкінці цього місяця», – сказав Квасневський.

За його словами, створена робоча група для підготовки законопроекту про лікування екс-прем’єра України Юлії Тимошенко за кордоном.

«Ми очікуємо, що протягом останніх днів перед наступною сесією парламенту, що відбудеться 19 листопада, всі ці питання можуть бути вирішені так, щоб 19 листопада було ухвалене остаточне рішення парламенту», – сказав він.

Квасневський наголосив, що 19 листопада – «це вже останній момент, в який можна зробити все, що необхідно».

«Ми очікуємо, що вийде все так, як ми сьогодні говорили з нашими партнерами. Розуміємо, що все це політично дуже складно, але сподіваємося, що знайдеться достатньо доброї волі, щоб знайти консенсус, і щоб всі, хто хоче підписати асоціацію з ЄС, зроблять все для того, щоб у вівторок всі необхідні закони були ухвалені Верховною Радою України», – сказав він.

Сьогодні на позачерговому засіданні Верховна Рада мала намір розглянути законопроект про лікування ув’язнених за кордоном і законопроекти про прокуратуру й про вдосконалення виборчого законодавства. Але спікер Володимир Рибак заявив, що ці документи не готові до розгляду, і закрив засідання парламенту. Наступне чергове засідання заплановане на 19 листопада.

Ухвалення цих трьох законопроектів є необхідним для підписання угоди про асоціацію між Україною і ЄС. Саміт «Східного партнерства» у Вільнюсі, на якому може бути підписана ця угода, запланований на 28–29 листопада.

Сьогодні ввечері в Брюсселі представники місії Європарламенту Пет Кокс і Александр Квасневський мають прозвітувати про свою роботу в Україні. 18 листопада їхній звіт розглянуть міністри закордонних справ країн ЄС.
XS
SM
MD
LG