Доступність посилання

ТОП новини

Литва проти тристороннього діалогу Україна-Росія-ЄС


Лінас Лінкявічус
Лінас Лінкявічус
У Литві, що головує в Євросоюзі, відкидають пропозицію Кабінету міністрів України про проведення тристороннього діалогу у форматі Україна-Росія-ЄС, заявив міністр закордонних справ Литви, яка головує в Євросоюзі Лінас Лінкявічус.

«Пропозиція щодо проведення тристоронніх переговорів не вихід із ситуації і не має прецедентів. Пропозиція ЄС щодо двосторонніх переговорів залишається в силі і ми не бачимо ролі для третіх країн у цьому процесі», – заявляє Лінкявічус.

За словами міністра, Литва не вірить у будь-яке відкладення підписання угоди. «Це б усунуло шанси на підписання і відклало б вигоди, які угода про асоціацію дала б в перспективі українцям», – йдеться у заяві.

Лінкявічус також заявив, що в ЄС шкодують з приводу рішення уряду України. Він вкотре наголосив, що політичну ініціативу в свої руки нині має взяти президент України Віктор Янукович для «втілення європейських прагнень українського народу».

Вчора було оприлюднене розпорядження Кабінету міністрів, яким уряд зупинив процес підготовки до укладення угоди про асоціацію між Україною і Євросоюзом.

Водночас Кабмін ініціює створення тристоронньої комісії за участю Європейського союзу і Росії.
XS
SM
MD
LG