Доступність посилання

ТОП новини

Невідомі спортивної статури знесли Євромайдан у Дніпропетровську, є потерпілі – активісти


Невідомі люди спортивної статури знесли наметове містечко на Євромайдані у Дніпропетровську, є потерпілі, повідомили Радіо Свобода учасники Євромайдану, присутні під час інциденту.

Як розповів один із активістів Кирило Дороленко, пізно ввечері на площі з’явився представник управління внутрішньої політики й хотів зачитати рішення суду про заборону мітингувати на Європейській площі. У цей момент близько сорока молодиків спортивної статури, які перебували біля наметового містечка, скоїли напад – почали здирати намети, бити людей. Напад тривав не більше від трьох хвилин, після цього молодики швидко зникли, розказують активісти Євромайдану.

За даними активістів, шестеро їхніх людей потерпіли, зокрема, координатора Євромайдану в місті Віктора Романенка забрала «швидка» зі струсом головного мозку, забоєм руки та голови.

Цю інформацію Радіо Свобода підтвердив і сам Віктор Романенко телефоном по дорозі в лікарню.

За його словами, цього вечора активісти Євромайдану встановили на Європейській площі спальні намети. Разом з цим із різних боків до наметового містечка почали підходити люди спортивної статури, а також під’їхав автомобіль з молодиками.

Як сказав Романенко, декого з цих людей активісти знають в обличчя – вони заважали проведенню акцій опозиції, зокрема, під час мирної ходи 8 травня, і є вихованцями одного зі спортивних клубів міста.

Наразі учасники Євромайдану викликали на місце події міліцію і наполягають на розслідуванні інциденту.

Євромайдан на Європейській площі у Дніпропетровську розгорнули вчора. Учасники домовились про заборону будь-яких партійних прапорів та гасел. Сьогодні на мітинг на підтримку євроінтеграційних прагнень України сюди прийшло близько двохсот людей, учора на акції було близько тисячі. Євромайдан огородили імпровізованою огорожею з мотузок і плакатів «Геть від деспотичної Москви», «Вперед до Брюсселя» тощо.
XS
SM
MD
LG