Доступність посилання

ТОП новини

Американський спортсмен привітав лідера КНДР


Кім Джон Ин і Денніс Родман у Пхеньяні, фото з їхньої попередньої зустрічі 7 вересня 2013 року
Кім Джон Ин і Денніс Родман у Пхеньяні, фото з їхньої попередньої зустрічі 7 вересня 2013 року
Відомий колишній професійний баскетболіст зі США Денніс Родман, який знову прибув до Північної Кореї, привітав сьогодні з днем народження лідера країни Кім Джон Ина, якому сповнилося, як вважають, 31 рік. Родман проспівав йому пісеньку “Happy Birthday”.

По тому у Пхеньяні відбулася показова гра американської баскетбольної команди, яку Родман привіз із собою. Її спостерігали, за повідомленнями, 14 тисяч людей, серед них і Кім із дружиною.

За повідомленнями, за першу половину гри північнокорейці виграли в американців 47:39, у другій половині команди перемішалися. Родман грав на полі першу половину гри, а другу сидів на трибуні поруч із Кімом.

За словами Денніса Родмана, ця гра була «історичною», а Кім Джон Ин – «великий вождь», який «турбується про свій народ».

52-річний Родман, який уже бував у Північній Кореї і називає Кіма-наймолодшого своїм особистим другом, стверджує, що своєю «баскетбольною дипломатією» хоче налагодити міст між Заходом і Пхеньяном. У США він зазнає великої критики за ці поїздки й вихваляння північнокорейського керівника, а також за небажання долучитися до звільнення затриманого в Північній Кореї американця корейського походження Кеннета Бея, відомого також як Пе Джун Хо. Минулого року того засудили в Північній Кореї до 15 років виправних робіт за «ворожі дії» проти режиму країни, не уточнивши, за які саме; Родман заявляє, що Бей засуджений справедливо.
XS
SM
MD
LG