Доступність посилання

ТОП новини

У сутичці під судом у справі «васильківських терористів» потерпіли кілька людей


Вирок та сутички в суді над «васильківськими терористами»
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:03:35 0:00
У сутичці під Києво-Святошинським судом у Києві, який виніс вирок по 6 років позбавлення волі трьом так званим «васильківським терористам», потерпіли кілька людей, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

Сутичка сталася, коли до суду прибули бійці загону спецпризначення «Беркут», щоб розблокувати виїзди з нього. Виїзди з суду забарикадували підручними засобами прихильники засуджених, щоб не випустити арештантські машини з підсудними в разі «незаконного», на їхню думку, вироку. «Беркутівці» застосували спецзасоби, зокрема, гумові кийки.

Перед цим сталася й сутичка на виході з зали суду з бійцями загону судової міліції «Грифон» по тому, як суддя Юрій Бурбела оголосив вирок, а прихильники арештованих почали вигукувати образливі гасла на його адресу й погрожувати фізичною розправою, і «грифонівці» мусили виводити суддю під своєю охороною.

Засуджені Ігор Мосійчук, Сергій Бевз та Володимир Шпара були звинувачені в «тероризмі», який, за версією Служби безпеки України, полягав у підготовці до підриву пам’ятника Леніну в місті Борисполі – на той час уже й так знесеного за рішенням місцевої влади.

Вони є активістами праворадикальної організації «Патріот України». Мосійчук та Бевз були також депутатами Васильківської міської ради.

22 серпня 2011 року співробітники СБУ влаштували обшук в офісі комунального підприємства у Василькові, де працювали двоє з них. В СБУ заявили, що на місці було знайдено саморобний вибуховий пристрій і листівки, що стосуються пам’ятника і його демонтажу.
XS
SM
MD
LG