Доступність посилання

ТОП новини

Філарет: ми листа від Мінкульту не отримували, УГКЦ не ліквідують


Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет
Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет
Ніякого листа від Міністерства культури Українська православна церква Київського патріархату не отримувала. Про це у коментарі Радіо Свобода сказав предстоятель УПЦ КП патріарх Філарет.

«Листа я не отримував і поки що не знаю, про що там мова. Молитись ніхто не може заборонити. В будь-якому місці. Але в політичну діяльність ми не маємо права втручатись. Нашому духовенству є пряма вказівка, що в політичні акції втручатись – це не наша справа», – сказав він.

Лист від Міністерства культури, адресований главі Української греко-католицької церкви Святославу Шевчуку, не може спричинити ліквідації Української греко-католицької церкви в Україні, додав патріарх Філарет, назвавши таке припущення великим перебільшенням.

Сьогодні, 13 грудня глава Української греко-католицької церкви Блаженніший Святослав оприлюднив офіційний лист за підписом першого заступника міністра культури України Тимофія Кохана.

У цьому листі йдеться «про релігійну діяльність, яку в порушення вимог законодавства України про свободу совісті та релігійні організації здійснюють представники, зокрема, Української греко-католицької церкви на майдані Незалежності міста Києва впродовж грудня минулого року та на початку нового 2014 року». Лист містить кілька приписів і завершується так: «Недотримання наведених приписів, згідно з положеннями статті 16 Закону України «Про свободу совісті і релігійні організації», може слугувати підставою для порушення перед судом питання про припинення діяльності відповідних релігійних організацій».
Ми думали, що час, коли переслідували церкву, минув – глава УГКЦ
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:11 0:00
XS
SM
MD
LG