Доступність посилання

ТОП новини

Верховна Рада запровадила можливість заочного кримінального провадження


Верховна Рада запровадила можливість заочного кримінального провадження. За внесення відповідних змін у Кримінальний процесуальний кодекс проголосували 235 депутатів за 226 необхідних.

Документ регулює питання здійснення кримінального провадження без участі підсудних, які ухиляються від прибуття до органів досудового розслідування або до суду.

Підозрюваного або обвинувачуваного пропонується вважати таким, що ухиляється від прибуття на виклик, якщо він, будучи повідомленим про час і місце проведення засідання, не зʼявився на нього за відсутності поважних причин, не повідомив про такі причини, або якщо повідомлені ним причини неявки визнані неповажними.

Документом передбачено, що при здійсненні заочного кримінального провадження участь захисника такого підсудного є обовʼязковим.

Також пропонується надати обвинувачуваному право подати заяву про скасування рішення суду за результатами заочного кримінального провадження протягом 1 місяця від дня одержання копії рішення. Крім того, пропонується гарантувати обвинувачуваному або підозрюваному право на апеляційне оскарження рішення суду.

Автор законопроекту – позафракційний народний депутат Лев Миримський.
XS
SM
MD
LG