Доступність посилання

ТОП новини

ЄС глибоко занепокоєний подіями в Україні – рішення Ради ЄС


Під час протистояння на вулиці Грушевського, 19 січня 2014 року
Під час протистояння на вулиці Грушевського, 19 січня 2014 року
Рада Європейського союзу висловлює глибоке занепокоєння у зв’язку з подіями в Україні та закликає до широкого діалогу для вирішення політичної кризи.

Таке рішення щодо України було ухвалено в понеділок у Брюсселі під час засідання Ради ЄС у закордонних справах, повідомила на своїй сторінці у Twitter представник глави європейської дипломатії Катрін Аштон Мая Коціянчич і міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічус.

«Рада ЄС ухвалила рішення щодо України: (висловила) занепокоєння стосовно нещодавнього розвитку подій, закликає до широкого діалогу для демократичного вирішення політичної кризи», – повідомила Коціянчич.

У свою чергу глава зовнішньополітичного відомства Литви, говорячи про ухвалене стосовно України рішення, написав: «(ЄС – ред.) висловлює глибоке занепокоєння у зв’язку з прийняттям 16 січня пакета законів, закликає до широкого діалогу, стримування і гарантування права на зібрання та висловлювання».

Раніше міністр закордонних справ Швеції Карл Більдт назвав пакет суперечливих законів, ухвалених представниками провладної більшості у Верховній Раді 16 січня, найрепресивнішим законодавством, яке ухвалював будь-який парламент в Європі за десятиліття існування ЄС.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG