Доступність посилання

ТОП новини

В Івано-Франківську створили Народну раду


Хвилиною мовчання за загиблими у Києві та благословенням священиків розпочалося сьогодні друге пленарне засідання безстрокової позачергової сесії Івано-Франківської обласної ради. Тривало воно майже 3,5 години, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

Сесія не розглядала питання про недовіру голові обласної держадміністрації Василеві Чуднову, як було анонсовано. Депутати зазначили, що позаяк ОДА ліквідована, не є легітимним органом, «то і нема предмету розгляду». На сесію голова облдержадміністрації, який перебуває на цій посаді з листопада минулого року і є головою обласної організації Партії регіонів, не прийшов.

Прикарпатські депутати звернулися до місцевих регіоналів із заликом виходити з партії, «на руках якої кров майданівців».

Водночас на сесії ухвалили рішення про виділення з обласного бюджету коштів (орієнтовно 200 тисяч гривень) на надання юридичної допомоги постраждалим у Києві.

Найтривалішим і найдискусійнішим було обговорення питання про створення Народної ради в області.

Як наголосив народний депутат Одександр Сич, важливо все зробити в законодавчому полі, бо «час революційних змін не означає час хаосу». «Ми сьогодні створюючи Народну раду в Києві і створюючи Народні ради в місцевих органах самоврядування на місцях, створюємо їх не тільки для задекларування перед українським народом, але й перед світовою спільнотою. Ми хочемо, щоб світова спільнота визнала легітимність зародків нової влади в Україні», – сказав Олександр Сич.

Народну раду вирішили створити як міжфракційне об’єднання. До неї ввійдуть опозиційні депутати обласної ради, які мають бажання працювати в раді, згодом її розширять, ввівши до її складу активістів з громадських і молодіжних організацій. Перше засідання розпочалося одразу після сесії.

Депутати зняли з обговорення питання про утворення виконавчого апарату обласної ради і визнали доцільним утворення загону національної самооборони як органу народної дружини обласної ради.
XS
SM
MD
LG